RBSL tilldelar MilDef ett kontrakt på 32 MSEK för uppgradering av Challenger 3 Main Battle Tank

MilDef har tilldelats ett underleverantörskontrakt värt 32 MSEK för att leverera processorer och ethernet-switchar som uppfyller kraven för Generic Vehicle Architecture (GVA) till den brittiska arméns uppgraderade Challenger 3 Main Battle Tank.

MilDef kommer att tillverka komponenterna vid sin brittiska anläggning i Cardiff, Wales. MilDef har det senaste året gjort stora investeringar i anläggningen med ett utökat tillverkningsutrymme och ny testutrustning, t.ex. temperaturkammare, samt uppgraderad maskinpark och tillverkningsutrustning. Sex nya heltidsanställningar har skapats till följd av kontraktet, varav hälften är lärlingar.

Totalt kommer MilDef att leverera över 300 enheter, dvs processorer och switchar, under Challenger 3-programmets livstid, med leveranser mellan 2023 och 2029.

– MilDef är stolta över att tillsammans med RBSL leverera högpresterande produkter till ett av det brittiska försvarets strategiska fordonsprogram. Det här kontraktet påskyndar MilDef:s planer på att utöka sitt brittiska produktionsteam och vårt bidrag till att skapa arbetstillfällen i Storbritannien. Vi är stolta över att stödja RBSL, som spelar en viktig roll i genomförandet av markindustristrategin genom sitt Challenger 3-program, säger Björn Karlsson, vd för MilDef Group.

RBSL är ett brittiskt samriskföretag mellan Rheinmetall och BAE Systems. RBSL har ett långvarigt samarbete med den brittiska armén efter att ha konstruerat och levererat många av arméns befintliga stridsfordon under olika företagsnamn, bland annat Challenger 2. RBSL fortsätter att ge stöd till den brittiska arméns fordonsflottor och är, förutom Challenger 3-programmet, en av de största tillverkarna av Boxer Armoured Fighting Vehicle inom ramen för det brittiska MOD:s program för mekaniserade infanterifordon.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 mars 2023 kl. 10:00 CET.