MilDef vinner ordrar från BAE Systems Hägglunds

BAE Systems Hägglunds, en världsledande utvecklare och leverantör av bandgående fordon för försvar och räddningstjänster, har gett MilDef förtroendet att leverera kommunikationsutrustning till ett sammanlagt ordervärde av 18 MSEK. Leveranserna sker med start 2022.

MilDefs leverans av kommunikationsutrustning till BAE Systems Hägglunds rör teknik för förstärkt cyberförsvar samt uppgraderingar av stridsfordon 90. Baserat på den standardiserade formfaktor som MilDef erbjuder sina kunder kan uppgraderingar och ersättningsprodukter effektivt genomföras.

”Samarbetet med BAE Systems Hägglunds är ett exempel på industriell samverkan mellan två svenska bolag som tillsammans levererar teknologiskt övertag till slutkunden”, säger Björn Karlsson, VD MilDef Group AB. “Vi är stolta över att få leverera spjutspetsteknik till en världsledare inom militära och civila fordonsystem”.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på leveranser och uppgradering av fordonssystem för militära och civila tillämpningar. Dessa inkluderar världsledande bandgående fordon för försvar och räddningstjänster.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 januari 2022 kl. 09:00 CET.