MilDef vinner kontrakt med Saab värt 21,5 MSEK

MilDef har vunnit en affär med nyutveckling av en avancerad dator och serieleverans av denna till Saab. Utveckling och leverans sker under 2022 och 2023. Totalt ordervärde är 21,5 MSEK.

Den nya datorn som ska utvecklas ersätter en tidigare datorplattform som MilDef levererat. Baserat på den standardiserade formfaktor som MilDef erbjuder sina kunder kan uppgraderingar och ersättningsprodukter effektivt genomföras, vilket är en viktig parameter för återkommande affärer.

Vi är stolta över att leverera avancerad taktisk IT med hög prestanda till Saab. Det är mycket värdefullt för oss att samarbeta och samverka med en internationell verksamhet som producerar världsledande plattformar och lösningar”, säger Björn Karlsson, VD på MilDef Group. ”Att vi får förtroendet att ersätta en tidigare levererad plattform ser vi som ett styrkebesked baserat på ett mycket gott samarbete med denna viktiga kund.

För ytterligare information, kontakta:

MilDef Group AB (publ)

Björn Karlsson, VD
Telefon: +46 705 25 01 07
E-post: bjorn.karlsson@mildef.com

Daniel Ljunggren, EVP & CFO
Telefon: +46 706 68 00 15
E-post: daniel.ljunggren@mildef.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 4 januari kl. 09:30 CEST. 

Om MilDef

MilDef grundades 1997 i Helsingborg, Sverige, och är en leverantör av taktisk IT för krävande miljöer. Taktisk IT inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster. MilDefs produkter säljs idag till fler än 160 kunder via MilDefs dotterbolag i Sverige, Norge, Storbritannien och USA samt via partnernätverk till över 30 länder, främst inom EU. MilDef är noterat på Nasdaq Stockholm.

www.mildef.com