MilDef vinner affär i Sverige värd 22,8 MSEK

MilDef Group AB har genom dotterbolaget MilDef International AB vunnit en affär med Exensor Technology AB, ett svenskt bolag som producerar avancerade sensorsystem. Affären består av taktisk IT och inkluderar specialanpassade bärbara och handhållna enheter.   

MilDefs internationella säljbolag har ett långvarigt samarbete med Exensor, som levererar avancerade sensorsystem för markbaserade installationer. Kombinationen av Exensors sensorer och kommunikationssystem i samband med taktisk IT från MilDef skapar förmåga inom övervakning och detektering av både människor och fordon. Ordervärdet uppgår till 22,8 MSEK och leverans är planerad till 2022 och 2023.

”Vi på Exensor är glada över det goda samarbetet med MilDef. Våra sensorsystem är väldigt anpassningsbara och det kräver en leverantör av taktisk IT som är lika flexibel som vi”, säger Marcus Rosenqvist, VP Sales & Marketing hos Exensor.

Detta är ett utmärkt exempel på industriell samverkan mellan två svenska bolag som tillsammans levererar teknologiskt övertag till kunden”, säger Björn Karlsson, VD MilDef Group AB. “Vi hoppas på att fortsätta fördjupa vårt samarbete med Exensor, som är verksamma inom ett mycket relevant framtidsområde”.

För ytterligare information, kontakta:

MilDef Group AB (publ)

Björn Karlsson, VD
Telefon: +46 705 25 01 07
E-post: bjorn.karlsson@mildef.com

Daniel Ljunggren, EVP & CFO
Telefon: +46 706 68 00 15
E-post: daniel.ljunggren@mildef.com

Denna information utgjorde innan offentliggörandet insiderinformation. Informationen är sådan som MilDef Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 3 november kl. 10:30 CEST. 

Om MilDef

MilDef grundades 1997 i Helsingborg, Sverige, och är en leverantör av taktisk IT för krävande miljöer. Taktisk IT inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster. MilDefs produkter säljs idag till fler än 160 kunder via MilDefs dotterbolag i Sverige, Norge, Storbritannien och USA samt via partnernätverk till över 30 länder, främst inom EU. MilDef är noterat på Nasdaq Stockholm.

www.mildef.com