MilDef lanserar nästa generations Panel PC

MilDef, systemintegratör och fullspektrumleverantör av ruggad IT, presenterar en nyutvecklade Panel PC med en snabbt löstagbar datormodul för en ny nivå av operationell flexibilitet. Den unika kombinationen av display och dator möjliggör banbrytande användning av datorer och displayer i militära operationer. Systemet har implementerats på stridsklara plattformar.

MilDefs Panel PC integrerar en ruggad display och löstagbar dator i en ”intelligent skärm”. Den utdragbara och utrymmeseffektiva datorn kan förberedas inför uppdrag, kopplas in i den öppnade displayen inför uppdrag och tas med efter utförda uppdrag för att analysera data. Det unika är att datorn är extremt enkel att snabbt avlägsna från displayen, samtidigt som både datormodul respektive displaydelen kan användas separat. Panel PC har genomgått rigorösa tester för ruggade egenskaper och tål betydande elektromagnetiska krav, vare sig det är i luft-, land- eller sjöapplikationer.

Fredrik Persson, MilDef CTO, betonar produktens fördelar:

– Panel PC-teknologin representerar ett kraftfullt utvecklingssteg inom ruggade och smarta displaysystem. I utvecklingsarbetet har anpassningsbarhet och kostnadseffektivitet varit ledstjärnor för att erbjuda en unik lösning med betydande fördelar i militära operationer. I vår lösning kan nya datormoduler enkelt integreras med befintliga skärmmoduler utan att byta ut hela system, för såväl ökad operationell säkerhet och livscykelekonomi.

Displayerna finns från 10 tum och uppåt, med HD och motståndskraftig multitouch. Displayen har NVIS-bakgrundsbelysning med dimbar pekskärm och konfigurerbara funktionsknappar för individanpassade inställningar. En on-screen display kan kopplas på för en förenklad displaynavigering.

Se MilDefs Panel PC på DSEI-mässan i London. Monter H2-655.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 september 2023 kl. 13:00 CET.