MilDefs dotterbolag Handheld vinner order från Makin värd 67 MSEK

MilDefs helägda dotterbolag Handheld har tecknat ett avtal om leverans av stryktåliga tablets i Algiz RT10-serien till Makin, en internationell leverantör av maskinstyrning. Avtalet sträcker sig över fem år och det totala ordervärdet uppgår till 67 MSEK.

Handhelds Algiz RT10 är en stryktålig 10-tums Android-tablet utvecklad för arbete under tuffa förhållanden. Enligt avtalet kommer enheterna att fungera som en nyckelkomponent i kundens maskinstyrningssystem och arbetsflödesverktyg. Dessa verktyg spelar en central roll för att byggbranschen ska kunna hantera projekt med precision, digital dokumentation och ökad effektivitet.

– Ordern från Makin vanns i stark konkurrens och är ett bevis på styrkan i Handhelds erbjudande inom stryktåliga handdatorer och tablets. Leveransens omfattning gör detta till en av de största affärer vi har gjort och ger ytterligare en stark referens till Handheld, säger Thomas Vallmar, VD Handheld Group.

– Efter förvärvet av Handheld har vi jobbat hårt för att forma en ny ledning och organisation som vi tror är mest lämpad att åter skapa omsättningstillväxt för Handheld. Det är glädjande att se positiva resultat av insatserna och affären anger förhoppningsvis tonen för att fler större affärer ska följa som väsentligt bidrar till MilDefs fortsatta tillväxtsresa. Jag är stolt över den nya organisationen hos Handheld som möjliggjort avtalet genom hårt arbete och samarbete, säger Daniel Ljunggren VD och koncernchef för MilDef Group.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 november 2023 kl. 09:00 CET.