MilDef vinner affär i Storbritannien med ny produkt

MilDef har vunnit sin första volymaffär med en produkt för fjärrstyrning av obemannade farkoster och sensorsystem. Ordern omfattar 100 taktiska tablets och motsvarande antal så kallade robot controllers. Slutkunden är specialistanvändare inom försvarssektorn i Storbritannien. Ordervärde är cirka 7 MSEK. 

Den nya produkten består av en stryktålig tablet som dockas med en anpassningsbar robot controller. Kombinationen skapar en avancerad förmåga att fjärrstyra obemannade farkoster eller sensorsystem samtidigt som sensordata och annan information ständigt finns tillgängliga på skärmen. En kraftfull processor kompletterar systemet för att också kunna göra realtidsberäkningar.

MilDef har en stark framåtriktad förmåga att identifiera viktiga marknadstrender och agera på dem. Autonoma och fjärrstyrda system för att hantera sensordata och relaterade tillämpningar är på frammarsch och vårt bidrag är med denna anpassningsbara produkt att bistå med datorkraft och kontrollförmåga”, säger Björn Karlsson, VD MilDef Group. ”Vi ser god potential för både denna produkt och liknande lösningar där vår taktiska IT möter framväxande teknologier.”, avslutar han.

För ytterligare information, kontakta:

MilDef Group AB (publ)

Björn Karlsson, VD
Telefon: +46 705 25 01 07
E-post: bjorn.karlsson@mildef.com

Daniel Ljunggren, EVP & CFO
Telefon: +46 706 68 00 15
E-post: daniel.ljunggren@mildef.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 november kl. 14:00 CEST. 

Om MilDef

MilDef grundades 1997 i Helsingborg, Sverige, och är en leverantör av taktisk IT för krävande miljöer. Taktisk IT inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster. MilDefs produkter säljs idag till fler än 160 kunder via MilDefs dotterbolag i Sverige, Norge, Storbritannien och USA samt via partnernätverk till över 30 länder, främst inom EU. MilDef är noterat på Nasdaq Stockholm.

www.mildef.com