MilDef-ägda Handheld sluter avtal om leverans av teknik för nanodrönare

Handheld Group, en ledande tillverkare av ruggade mobila datorer och en del av MilDef, har fått i uppdrag att utveckla operatörsdatorer för nanodrönare, som används av soldater i terräng. Den skräddarsydda styrdatorn för användning på uniform är baserad på en 7-tums ultra-ruggad Handheld Android-tablet. Kunden är en global försvarskoncern, baserad i USA, som levererar nanodrönare för militär övervakning av slagfält. Initialt ordervärde är 6 MSEK, med betydande tillväxtpotential när leveranser av stora kvantiteter påbörjas.

Drönartekniken har kommit att förändra spelreglerna för modern krigföring och revolutionerat hur militära operationer genomförs. Obemannade flygfarkoster, eller drönare, erbjuder många fördelar som har förändrat slagfältet avsevärt och förbättrat den militära förmågan.

– Denna affär är ett exempel på korsförsäljningssynergier och tekniska samarbeten som skapats mellan MilDef och Handheld. Handhelds lätta, tåliga och kraftfulla surfplattor utgör ett starkt argument för utvecklingen av soldatburna, högteknologiska datorer i fält. Detta är ett exempel på vår förmåga att utveckla och leverera verkligt skräddarsydda lösningar för våra kunder, säger Daniel Ljunggren, VD MilDef Group.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 24 juli 2023 kl. 09:00 CET.